Ašvagandha ajurvédska káva s himalájskou bylinou 50g DNM
Ašvagandha Ajurvédska káva je instantná kávovinová zmes vyrobená z rastliny čakanky lekárskej a pridaním liečivej byliny Ašvagandha.
Bylina (Vitánia snodárna) je liečivá rastlina pochádzajúca z Indie, z Afriky či oblasti Stredomoria. Jej účinky sú podobné účinkom ženšenu pravého.
Radíme ju medzi adaptogénne rastliny pomáhajúce na zlepšenie nálady, podporujúce imunitu a znižujúce množstvo zlého cholesterolu a cukoru v krvi.
Používa sa aj ako sedatívum a má pozitívne účinky na zlepšenie pamäťi. /span>
je vhodné ju používať pri infekčných ochoreniach pre svoj protizápalový, antivírusový a baktericídny účinok.
Využitie nachádza pri rekonvalescenciách po ťažkých chorobách, pri fyzickom a duševnom vyčerpaní a pri nespavosti.
Iné názvy: Vitánia snodárna, ašvagandha, aswagandha, indický ženšen, withania somniferia
Čakanka lekárska podporuje normálnu funkciu črevného traktu a pečene. Zároveň pomáha zaistiť normálnu hladinu glukózy v krvi a normálny stav kostí a kĺbov. Správna príprava nápoja: Do šálky dáme 1/4 až 1/2 čajovej lyžičky ajurvédskej kávy a zalejeme horúcim či studeným rastlinným mliekom. Môžeme dosladiť podľa chuti. Prípadne môžeme použiť vriacu vodu a doplniť rastlinným mliekom v pomere 2:1. Nepoužívame prevarené rastlinné mlieko ani nesypeme ajurvédsku kávu priamo do šálky s mliekom či vodou.
Upozornenie: nie je určené pre deti do 3 rokov Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Nie je náhradou pestrej a vyváženej stravy. Nenahrádza lieky ani lekársku starostlivosť.
Ayurveda je považovaná za najstarší a najholistickejší systém starostlivosti o zdravie. Podľa ajurvédy je stabilná rovnováha troch základných energetických charakteristík – dóš – základom zdravia.
Ayurvedskí praktickí lekári používajú ajurvédske bylinné preparáty a ajurvédske liečebné metódy pri ľahkých ochoreniach a chorobách. V západnom svete sa ajurvéda stala alternatívnym liečebným spôsobom v krajinách, kde jej liečebné metódy boli patentované.